Amandelspijs

Amandelspijs The Nuthouse Recept

Zelf amandelspijs maken voor bijvoorbeeld een kerststol

Half november zijn we al begonnen met een recept voor marsepein zodat je dit op tijd voor Sinterklaas onder de knie zou hebben. Voor amandelspijs is het nog belangrijker dat het de tijd krijgt om te rijpen dus hebben we nu alvast dit recept voor je! Met een zakje amandelmeel is het maken van de spijs ook zo gepiept. Verras tijdens het kerstontbijt je familie met een zelfgebakken kerststol met handgemaakte spijs!

Voor amandelspijs gebruik je geblancheerde amandelen, dit wil zeggen dat de amandelen even kort gestoomd zijn zodat het bruine velletje loskomt van de noot. Geschaafde amandelen en amandelmeel worden ook gemaakt van geblancheerde amandelen, vooral omdat deze producten vaak gebruikt worden om mee te koken of bakken en zo behoud je een neutrale kleur. Dit recept is snel klaar als je er amandelmeel voor gebruikt, maar we hebben nu ook andere notenmelen bij The Nuthouse! Deze kun je eigenlijk allemaal gebruiken als vervanging van patentbloem of volkorenmeel.

Ingredienten

– 250 gram geblancheerde amandelen of amandelmeel

– 250 gram suiker

– 1 citroen

Amandelspijs voor kerststol Recept The Nuthouse

Werkwijze

– Gebruik je hele amandelen? Gooi ze dan in de keukenmachine met de suiker en laat dit draaien tot je een mooi poeder hebt.

– Gebruik je amandelmeel? Doe het in een kom samen met de suiker.

– Rasp de citroen heel fijn boven je mengsel, pas op dat je alleen de gele laag meeneemt en niet het witte deel! Dit is namelijk bitter van smaak.

– Voeg een beetje water toe en kneed alle ingredienten goed door elkaar. Zodra je mooie spijs hebt doe je het in een pot of vershouddoos en gaat het de koelkast in.

– Laat je spijs in ieder geval een week rijpen. Na die week kun je het gebruiken voor bijvoorbeeld een kerststol, kneed er voor gebruik wel even een eierdooier doorheen. Veel plezier!

Amandelspijs The Nuthouse Recept

Geef een reactie