Appeltaart energy balls.

Gezonde bouwsteentjes voor je lichaam, met een nostalgisch smaakje.

Druk druk druk, rennen van kantoor naar de sportschool naar de supermarkt naar huis. We kennen het allemaal, je komt tijd tekort om goed voor jezelf te koken. Hierdoor kom je sneller in de verleiding om ongezonde snacks en tussendoortjes te pakken. Het is makkelijk en je hoeft niet zelf in de keuken te staan. En zelfs als je probeert om gezond te snacken met bijvoorbeeld een mueslireep, proteinereep of yoghurt cup, kom je bedrogen uit. Lees de achterkant van deze verpakkingen maar eens, helaas zit er vaak veel toegevoegde suiker in. Bij The Nuthouse bestel je alle ingredienten om zelf zulke snacks te maken, zonder suiker. Ook gezond ontbijten? Bestel snel onze granola en muesli’s zonder suiker.

Maak een kwartiertje van je tijd vrij om te snack preppen. Gewoon meal preppen kennen we inmiddels, je bereidt je avondeten en lunches voor tijdens een vast kookmoment in de week. Maar tussendoortjes worden vaak vergeten! En dat terwijl je voor dit soort energy balls de oven niet aan hoeft te zetten. Snel klaar, gezond en ook nog eens lekker.

Dit nieuwe recept voor energy balls is met de smaak van ouderwetse appeltaart. Zo’n lekkernij waarvan iedereen wel een familierecept heeft! Heb je bijvoorbeeld liever meer kaneel in je appeltaart, of gele rozijnen? Geen probleem, dit recept is makkelijk aan te passen naar jouw smaak. De basis van deze balletjes zijn medjoul dadels en gedroogde appeltjes. De dadels maken het lekker zoet en de appeltjes zijn lekker zacht en friszuur van smaak. Om het gedroogd fruit te binden voegen we havermout en walnotenmeel toe. Ook gaat er gebroken lijnzaad in deze energy balls, daardoor krijg je een boost aan omega vetzuren binnen. Bestel online bij The Nuthouse je gedroogd fruit, pitten en zaden en granen. Zo kun je binnen 48 aan de slag in de keuken!

Appeltaart energy balls.

Ingredienten:

Werkwijze:

  1. Ontpit de dadels.
  2. Stop de ontpitte dadels en de overige ingredienten in de kom van je keukenmachine. Laat de machine steeds sneller draaien tot je een grof beslag hebt. Proef de mix voor de energy balls om te kijken of je nog iets wilt toevoegen, zoals meer kaneel.
  3. Tevreden met de smaak? Draai balletjes ter grootte van een walnoot.
  4. Bewaar de appeltaart energy balls maximaal een week, in de ijskast.

 

 

Geef een reactie