Gezonde bouwsteentjes voor je lichaam, met een nostalgisch smaakje. Druk druk druk, rennen van kantoor naar de sportschool naar de supermarkt naar huis. We kennen het allemaal, je komt tijd tekort om goed voor jezelf te koken. Hierdoor kom je sneller in de verleiding om ongezonde snacks en tussendoortjes te pakken. Het is makkelijk en […]
Tapas voor gevorderden, aioli zonder zuivel! Zuivelvervangers, er is veel om te doen. In de sojamelk zit veel suiker, de kokosyoghurt heeft een raar smaakje en vegan kaas is peperduur. Gelukkig komen er steeds meer creatieve recepten met noten langs. Amandelmelk is al goed bekend en makkelijk zelf te maken en we hebben diverse recepten […]
Snack verstandig, maak je snacks zelf! Granola bars en muesli repen zijn een perfecte snack voor onderweg, op school of op kantoor. Koop je zulke repen wel eens in de supermarkt? Kijk dan eens goed op de lijst met ingrediënten achterop. Want een beetje zoet uit gedroogd fruit of bijvoorbeeld honing is helemaal niet erg […]
Het begin van de dag is een feestje! Bij The Nuthouse zijn we dol op smoothiebowls! Een compleet plantaardige ondergrond die als canvas dient voor een kunstwerk aan noten, fruit, pitten en zaden. Op deze manier is gezond ontbijten (of lunchen) echt een feestje, vol met prachtige kleuren en spannende contrasten in smaak en textuur. […]
Lekker rokerige spekjes eten zonder biggetjes. In de collectie #meatlessmonday recepten mag dit natuurlijk niet ontbreken. Bacon, ontbijtspek, gerookte spekjes, katenspek en ga zo maar door, iedereen houdt er van. Helaas is spek moeilijk na te maken. Daarom is het voor mensen die geen of minder vlees eten een uitdaging om op zoek te gaan […]
De Libanese keuken wordt steeds bekender in Nederland. Velen zijn al wel bekend met dingen als falafel en humus maar deze keuken biedt zoveel meer! Libanezen zijn gek op hapjes en een hoop klassieke gerechten bestaan dan ook uit verschillende dips. Heerlijk met platbrood of zoals wij het gedaan hebben, met een crackertje. Onlangs proefden […]
Ach Valentijnsdag! Hoeveel kaarten heb je verstuurd en hoeveel rozen zul je ontvangen….Voor groot en klein een dag om je buitensporig romantisch te gedragen en je geliefde wat extra te verwennen. En wat is de ultieme verwenning? Juist, chocolade! Om alle Cupido’s te helpen hebben we vandaag een receptje voor chocolade fondantcakejes voor je. Heerlijke […]
Heb je onze vegaburgers wel eens gemaakt? We waren zelf verrast door de mooie structuur, je had bijna niet door dat het geen vlees is. Inmiddels is goed bekend dat elke dag vlees eten niet nodig is, zelfs ongezond kan zijn, en dan het erg belastend is voor het milieu. Daarom zijn we altijd op […]
“Zeg mevrouw van de noten, mag ik mijn hond ook noten geven?” The Nuthouse is begonnen op de markten van Amsterdam, en nog steeds is dit een groot onderdeel van ons bedrijf. Het contact met de klanten die we elke week zien is heel belangrijk en het is prachtig om de vers gebrande nootjes te […]
Een kerststol met je eigen amandelspijs bakken! Begin december hebben we je een recept gegeven om amandelspijs te maken. Spijs moet namelijk lekker rijpen, het heeft tijd nodig om de volle smaak te ontwikkelen. Op het kantoor van The Nuthouse waren we ook aan de slag gegaan met amandelmeel en suiker, onze pot amandelspijs stond […]