Zonnebloempit-risotto met pompoen en paddestoelen (vegan, paleo)

Zonnebloempit-risotto met pompoen Vega Recept Nuthouse

Low carb, keto, paleo, er zijn veel dieeten die koolhydraten en/of granen vermijden. Gelukkig zijn de vervangers voor bijvoorbeeld pasta en rijst goed bekend tegenwoordig en zelfs in de supermarkten te krijgen. Broccoli-rijst, courgetti, pizzabodems van bloemkool, deze vervangers kennen we allemaal wel inmiddels. Tot onze grote verbazing kwamen we een nieuwe rijst-vervanger tegen: zonnebloempitten […]

Energy bars met abrikozen en pompoenpitten

Energy bars The Nuthouse Recept

Muesli-repen, proteine-repen, energy bars, de supermarkten liggen er vol mee. Ze beloven wonderen en pretenderen gezond te zijn. Maar als je naar de ingredienten gaat kijken zit er vaak een flinke hoeveelheid suiker of andere zoetstof in! Inmiddels is het algemeen bekend dat het niet gezond is om te veel toegevoegde suikers te eten, maar […]

Vegetarische saté met makkelijke pindasaus

Vegetarische sate The Nuthouse Recept

Ingredienten – 1 grote zoete aardappel – 1 stronk broccoli – 2 grote rode bieten – bosje lente-uitjes – 1 stuk gember – 3 tenen knoflook – 1 pepertje – potje basis voor pindasaus – 100 gram pinda’s – 3 eetlepels ketjap – olie – satehprikkers Werkwijze – Zet een ruime pan met water op […]

Green power smoothie met havermout

Green power smoothie The Nuthouse Recept

Green Power smoothie met havermout en spinazie Popeye wist het wel, spinazie is goed voor je! De havermout geeft deze smoothie extra body. Ingredienten – 100 gram havermout – 1 appel – 50 gram spinazie – paar blaadjes munt – paar blaadjes peterselie – 180 ml melk (plantaardig, haver of noten) – 1 eetlepel honing […]

Pumpkin spice havermoutkoekjes met ahoornglaze

Pumpkin spice havermoutkoekjes Recept Nuthouse

Ingredienten koekjes – 300 gram bloem – 200 gram havermout – 1,5 theelepel bakpoeder – 2 theelepel kaneel – 1 theelepel nootmuskaat – 1,5 theelepel gemalen gember – 1 theelepel gemalen kruidnagel – 1 theelepel zout – 200 gram boter – 100 gram suiker – 200 gram bruine suiker – 1 ei – 200 gram […]

Ken je dat verhaal over het bordje havermoutpap?

Alles over Havermoutpap The Nuthouse

Een nuttig gewas Haver is een graansoort, een 1-jarige uit de grassenfamilie. Tijdens het ontstaan van de landbouw ontdekte de jager-verzamelaars dat je planten kon cultiveren als je goede grond, zonlicht en water tot je beschikking had. De samenlevingen begonnen zich op vaste plekken te vestigingen en leerden hoe je voedsel kon verbouwen in bepaalde […]

Borrelhapjes van pruimen, abrikozen en dadels

Borrelhapjes Dadels Nuthouse Recept

Borrelhapjes van pruimen, abrikozen en dadels Lekker bij een uitgebreide borrel met kaasjes, noten en een goed glas wijn. Ingredienten – spek (wij hebben katenspek gebruikt) – 75 gr sukkary dadels – 75 gr pruimen – 75 gr gezwavelde abrikozen Verder nodig – tapasprikkers Werkwijze – Snij de dadels aan 1 kant voorzichtig open en […]

Tajine met zoete aardappel, aubergine en dadels

Tajine met zoete aardappel, aubergine en dadels The Nuthouse

Tajine met zoete aardappel, aubergine, kikkererwten, dadels en abrikozen Brrr het begint koud te worden. Tijd voor stoofpotjes! De tajine is geweldig voor dit soort gerechten omdat alles mooi gelijkmatig stooft en niet uitdroogt, de tajine bedruppelt zichzelf. De dadels en abrikozen geven een diepe smaak met een zoet randje, genieten! Ingredienten – 1 zoete […]