Energy balls met sukkary dadels en matcha

Energy balls Recept Nuthouse

Ingredienten – 250 gr sukkary dadels – 20 gr kokosrasp – 20 gr rauwe amandelen naturel – snufje matcha-poeder Benodigdheden – keukenmachine Werkwijze – Doe eerst de amandelen in de keukenmachine en pulse ze een paar keer tot er geen hele amandelen meer zijn maar je wel nog grove stukjes hebt. – Ontpit de dadels […]

Chia chocolade breakfast bowl

Chia chocolade breakfast bowl The Nuthouse Recept

Chia chocolade breakfast bowl In de categorie decadente weekendontbijtjes om jezelf flink mee te verwennen, deze chiapudding met chocola. Makkelijk om de avond van te voren alvast te maken! Ingredienten voor de pudding – 250 ml water – 250 ml kokosmelk – 60 gr chiazaad – 50 gr dadels – 3 eetlepels cacaopoeder Ingredienten voor […]

Onze sukkary dadels van Yogi & Yousef

sukkary dadels The Nuthouse blog

Oh oh die heerlijke dadels! Een gezonde snack met veel vezels, even lekker een zoet tintje in je smoothie of salade. Bij The Nuthouse verkopen we 2 soorten dadels, de grote medjoul en de kleinere, sappige sukkary. Allebei zijn echte toppers uit de dadelfamilie en belangrijker nog, ze zijn onbewerkt. Dadels worden vaak behandelt met […]

Cake van pistache en walnoten

Cake van pistache en walnoten The Nuthouse

Cake van pistache en walnoten Voor gebak gebruik je altijd rauwe noten, zo hebben we voor deze cake ook rauwe pistachio’s genomen. Walnoten zijn sowieso altijd rauw! Ingredienten – 250 gram rauwe pistachenoten, verdeeld in 200 en 50 gram – 75 gram walnootstukjes – 1 citroen – 4 eieren – 200 gram bloem – 130 […]

Verse energy bars met havermout en pindakaas (glutenvrij, zonder oven)

Verse energy bars recept zonder oven The Nuthouse

Verse energy bars met havermout en pindakaas Voor dit recept zijn de verhoudingen belangrijker dan precieze gewichten dus gebruiken we kopjes. Om er langwerpige repen van te kunnen snijden is het handig om een bakblik te gebruiken voor het opstijven in de koelkast. Ingredienten – 1 kopje ongezouten pinda’s – 1 kopje havermout – 0,5 […]

Onze 100% pindakaas, het hele verhaal!

Pindakaas van The Nuthouse Blog

100% huisgemaakte natuurlijke pindakaas van vliespinda’s 100% pindakaas of 80% pindakaas met 20% toevoegingen? Elk huishouden in Nederland heeft wel een pot pindakaas in de kast staan. Voor de boterhammetjes van de kinderen, om energy balls mee te maken, als snack voor de hond of als traktatie in je smoothie na het sporten. Een veelzijdig […]

Smoothie met banaan, dadels en pindakaas (vegan)

Smoothie met banaan, dadels en pindakaas

Smoothie met banaan, dadels en pindakaas Natuurlijk gezoet en lekker vullend, precies zoals een smoothie moet zijn. Nog gezonder door de zaden en pitten! Ingredienten – 2 bananen – 300 ml plantaardige melk (bij voorkeur zelfgemaakte notenmelk) – 100 gram sukkary dadels – 2 eetlepels 100% pindakaas – 50 gram pittenmix met amandelschaafsel – snufje kaneel Werkwijze – […]

Pittige pompoensoep met pindakaas (Vegan, lactosevrij)

Pittige pompoensoep met Pindakaas

Pittige pompoensoep met pindakaas Pompoenseizoen! Door de gember is dit een lichtpittige en hartverwarmende soep, de pindakaas en sinaasappelzest geven het een interessant randje. Lekker met een warme kop soep aan tafel! Ingredienten – 1 grote of 2 kleine ronde pompoenen – 1 sinaasappel – 1 pepertje – 2 teentjes knoflook – 1 rode ui […]

Kokosmakronen met paranoten en chocola (glutenvrij)

Kokosmakronen met Paranoten Recept Nuthouse

Kokosmakronen met paranoten en chocola Een simpel recept met weinig ingredienten, snel klaar en niet moeilijk. Zodra de kokosmakronen in de oven staan ruik je ze door het hele huis. Ingredienten – 200 gram kokosrasp – 200 gram suiker – 4 medium eieren – 50 gram paranoten – 100 gram pure chocola  Werkwijze – Verwarm […]

Zadencrackers met havermout (Glutenvrij, Lactosevrij, Vegan, Paleo)

Zadencrackers met havermout The Nuthouse Recept

Zadencrackers met havermout Prachtige crackers, gebonden met chiazaad en gebroken lijnzaad. Hierdoor is dit recept vegan en heb je vezelrijke crackertjes. Zodra het zaadmengsel water opneemt begint de binding op te treden en krijg je een mooi “deeg” voor de crackers. We hebben gomasio gebruikt in dit recept, dat is een mix van zout en […]