Onze 100% pindakaas, het hele verhaal!

Pindakaas van The Nuthouse Blog

100% huisgemaakte natuurlijke pindakaas van vliespinda’s 100% pindakaas of 80% pindakaas met 20% toevoegingen? Elk huishouden in Nederland heeft wel een pot pindakaas in de kast staan. Voor de boterhammetjes van de kinderen, om energy balls mee te maken, als snack voor de hond of als traktatie in je smoothie na het sporten. Een veelzijdig […]

Smoothie met banaan, dadels en pindakaas (vegan)

Smoothie met banaan, dadels en pindakaas

Smoothie met banaan, dadels en pindakaas Natuurlijk gezoet en lekker vullend, precies zoals een smoothie moet zijn. Nog gezonder door de zaden en pitten! Ingredienten – 2 bananen – 300 ml plantaardige melk (bij voorkeur zelfgemaakte notenmelk) – 100 gram sukkary dadels – 2 eetlepels 100% pindakaas – 50 gram pittenmix met amandelschaafsel – snufje kaneel Werkwijze – […]

Pittige pompoensoep met pindakaas (Vegan, lactosevrij)

Pittige pompoensoep met Pindakaas

Pittige pompoensoep met pindakaas Pompoenseizoen! Door de gember is dit een lichtpittige en hartverwarmende soep, de pindakaas en sinaasappelzest geven het een interessant randje. Lekker met een warme kop soep aan tafel! Ingredienten – 1 grote of 2 kleine ronde pompoenen – 1 sinaasappel – 1 pepertje – 2 teentjes knoflook – 1 rode ui […]

Kokosmakronen met paranoten en chocola (glutenvrij)

Kokosmakronen met Paranoten Recept Nuthouse

Kokosmakronen met paranoten en chocola Een simpel recept met weinig ingredienten, snel klaar en niet moeilijk. Zodra de kokosmakronen in de oven staan ruik je ze door het hele huis. Ingredienten – 200 gram kokosrasp – 200 gram suiker – 4 medium eieren – 50 gram paranoten – 100 gram pure chocola  Werkwijze – Verwarm […]

Zadencrackers met havermout (Glutenvrij, Lactosevrij, Vegan, Paleo)

Zadencrackers met havermout The Nuthouse Recept

Zadencrackers met havermout Prachtige crackers, gebonden met chiazaad en gebroken lijnzaad. Hierdoor is dit recept vegan en heb je vezelrijke crackertjes. Zodra het zaadmengsel water opneemt begint de binding op te treden en krijg je een mooi “deeg” voor de crackers. We hebben gomasio gebruikt in dit recept, dat is een mix van zout en […]

Biscotti met cranberry, pistache en amandelen

Biscotti met cranberry, pistache en amandelen Biscotti betekent letterlijk tweemaal gebakken, waarmee wordt verwezen naar de techniek die deze Italiaanse koekjes hun karakteristieke harde structuur geeft. Traditioneel worden ze na het diner geserveerd met een glas vino santo (zoete witte wijn), maar ze zijn ook lekker bij een verse fruitsalade of bij een kopje koffie […]

Havermoutkoeken van Raymond Koning (Chef du Marché)

Havermoutkoeken Recept van Raymond Koning

Raymond Koning is de chef van de Marché van de Lindenhoff te Baambrugge. Dagelijks verzorgt hij in de tuinkamer alle gasten van een lekkere lunch en bijzondere ideeën met de mooiste producten uit de Marché. Speciaal voor The Nuthouse heeft hij een heerlijk recept gemaakt voor smeuïge en knapperige havermoutkoeken met cranberries en witte chocolade. […]

Pastasaus van cashewnoten (Vegan, Lactosevrij, Paleo)

Pastasaus van cashewnoten The Nuthouse Recept

Steeds meer mensen kiezen ervoor om vegetarisch of zelfs vegan te eten. Uit persoonlijke overtuiging, voor hun gezondheid of vanwege het milieu. Als je zo min mogelijk dierlijke producten wilt eten moet je op zoek naar vervanging van onder andere zuivel. Eerder hadden we al een recept van notenmelk voor je en zelfs een recept om vegan kaasjes volledig […]