Chocolade fondants voor Valentijn.

Ach Valentijnsdag! Hoeveel kaarten heb je verstuurd en hoeveel rozen zul je ontvangen….Voor groot en klein een dag om je buitensporig romantisch te gedragen en je geliefde wat extra te verwennen. En wat is de ultieme verwenning? Juist, chocolade! Om alle Cupido’s te helpen hebben we vandaag een receptje voor chocolade fondantcakejes voor je. Heerlijke gebakjes vol chocola en een verrassende bite van pecans er in. Makkelijk en snel te bereiden, dus zelfs voor de Romeo die niet erg thuis is in de keuken haalbaar om te maken. De fondants hebben een romige vulling vanbinnen die nog net een beetje vloeibaar moet zijn.

Dus duik in de keuken zodat je je liefje helemaal kan overdonderen met een bordje vol liefde. Met onze heerlijke Zaanse chocolade van de Euforij zit je sowieso altijd goed. De Euforij is de enige echte chocoladefabriek in de Zaanstreek, de overige chocoladeproducenten zijn allemaal vertrokken. In hun kleinschalige chocolade-atelier aan het water is de meester chocolatier elke dag bezig om heerlijke romige chocola te maken. We zijn dan ook heel trotst dat The Nuthouse als enige online deze delicatesse mag aanbieden. Voor dit recept hebben we de repen pure chocolade met 65% cacao gebruikt, een diepe smaak die perfect combineert met de licht zoete pecannootjes. Probeer ook eens de Rocky Road blokjes van de Euforij met onze noten en cranberries er in! Heerlijk om te delen met je crush of verkering.

 

Chocolade fondantcakejes met pecannoten.

Chocolade fondant met pecan.

 

Ingrediënten:

 • 150 gr 65% chocolade
 • 1 ei
 • cacaopoeder
 • 50 gr boter en iets extra om in te vetten
 • 2 eetlepels bloem
 • 2 eetlepels pecannoten
 • 1 eetlepel suiker
 • fruit, rozenblaadjes of munt om te garneren
 • kleine vormpjes

Werkwijze:

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
 2. Zet een pannetje met een klein laagje water op het vuur en zorg dat het water net tegen de kook aanzit. Hier zet je een kommetje op wat het water niet mag raken, zo ga je au bain Marie de chocolade en boter smelten.
 3. Klop ondertussen het ei even los en mix hier de bloem, suiker en gehakte pecannootjes bij.
 4. Vet de vormpjes goed in met boter en bestuif ze daarna met cacaopoeder.
 5. Wanneer de chocolade helemaal gesmolten is zet je het vuur uit en meng je voorzichtig de overige ingrediënten erbij.
 6. Giet dit beslag in de vormpjes en zet het minstens een half uurtje in de koelkast om terug te koelen.
 7. Hierna gaan de vormpjes de oven in. Na 15 minuten zijn ze klaar. De binnenkant is nu nog net vloeibaar.
 8. Versier het bordje en de cake met fruit, muntblaadjes, (eetbare) bloemetjes en pecannoten.
Genieten met Valentijnsdag.

 

Fijne Valentijnsdag!

Geef een reactie