Energy balls met sukkary dadels en matcha

Energy balls Recept Nuthouse

Ingredienten

– 250 gr sukkary dadels

– 20 gr kokosrasp

– 20 gr rauwe amandelen naturel

– snufje matcha-poeder

Benodigdheden

– keukenmachine

Energy balls met sukkary dadels en matcha Nuthouse

Werkwijze

– Doe eerst de amandelen in de keukenmachine en pulse ze een paar keer tot er geen hele amandelen meer zijn maar je wel nog grove stukjes hebt.

– Ontpit de dadels en doe ze bij de amandelen. Voeg ook de kokosrasp toe.

– Laat de machine draaien tot je een mooie massa hebt.

– Draai er balletjes van. Neem een plastic/papier zakje of een vershouddoos en doe hier de helft van de balletjes in en voeg voorzichtig het matcha-poeder hier aan toe. Schud goed tot de balletjes helemaal omhuld zijn met matcha.

NB

– Matcha is Japanse groene thee, het wordt gemaakt door de theeblaadjes helemaal klein te malen tussen molenstenen. In Japan wordt het veel gedronken en in voedingswaren verwerkt. De unieke smaak is soms even wennen maar het is ontzettend gezond door het hoge gehalte anti-oxidanten.

– In plaats van matcha kun je bijvoorbeeld ook spirulina-poeder gebruiken. Kleurt ook mooi!

– De energy balls zijn een weekje houdbaar in de koelkast.

Energy balls Recept Nuthouse

Geef een reactie