Gastblog: marsepein en variaties van GoodMoodMama

marsepein recept gezond

Een feestelijk recept van GoodMoodMama

Vandaag een recept van onze favoriete Instagrammer: GoodMoodMama! Dit is de alias van Selena en ze heeft 2 heerlijke kindjes. Zij zorgt er met veel liefde en creativiteit voor dat haar gezinnetje gezond en gevarieerd eet. Selena maakt gerechten en tussendoortjes die schitteren in hun eenvoud maar ondertussen alleen de beste ingredienten bevatten. Het eetpatroon van kinderen in Nederland is een lastige kwestie, er zijn steeds meer kinderen en jongvolwassenen die niet gezond leven. GoodMoodMama spreekt zelf over het tegengeluid als “de groene revolutie”. Met deze revolutie zetten we allemaal de schouders eronder om de jeugd gezonder te laten eten. Zonder voedselgrepen weg te laten kookt en bakt Selena de sterren van de hemel. Wel is ze kritisch op (geraffineerde) suiker, ze gebruikt graag natuurlijke zoetstoffen. Iets waar Team The Nuthouse maar al te graag aan bijdraagt! Daarom sturen we haar pakketjes op met een brede greep uit ons assortiment. Noten, gedroogd fruit maar ook muesli’s gaan op de post, en altijd een potje van onze pindakaas! Deze is groot favoriet in huize GoodMood, omdat onze 100% pindakaas altijd z’n belofte waarmaakt. Alleen maar pinda’s, geen toevoegingen en altijd met de hand gedraaid.

Knus in de keuken

Het is december, de gezelligste maand van het jaar! De oven staat continue aan en de stoofpannen draaien overuren. Wanneer het om 5 uur ’s middags al donker is maak je het graag extra gezellig binnenshuis. Lang tafelen hoort daar natuurlijk bij, maar de thee- en koffiemomentjes gedurende de dag zijn onmisbaar om op te warmen! En daar hoort iets zoets bij. Sinterklaas vertrekt al weer bijna terug naar Spanje, dus het is tijd voor de traditionele kerstrecepten. Daarom hebben we van GoodMoodMama een heerlijk basisrecept voor marsepein gekregen, met spannende variaties! De basis van marsepein is amandelen, deze kun je zelf fijnmaken of lekker makkelijk amandelmeel bij ons bestellen. Vervolgens kun je er bijna alles in verwerken wat je zelf lekker vindt! Selena heeft een paar leuke tips als variatie meegegeven. Let op: marsepein ontwikkelt de beste smaak als je het een paar dagen laat liggen. Maar meteen opeten kan natuurlijk ook, we zullen het tegen niemand zeggen…

Amandelspijs voor kerststol Recept The Nuthouse

Gezonde marsepein, met variaties

Ingredienten:

Werkwijze:

  1. Meng de eerste drie ingredienten in een ruime kom. Dit kun je met een vork doen, of lekker met je vingers.
  2. Maak je vingers iets nat en neem een klein bolletje van de marsepeinmix in je hand.
  3. Kneedt dit goed door en voeg steeds een beetje toe.
  4. Is je marsepein nog wat te droog en brokkelt het? Voeg dan weer een beetje water toe in de “breuk”.
  5. Kneed de marsepein in je handen totdat het een mooie gladde bal is.
  6. Rol deze bal uit tot een staaf op een snijplank of schoon aanrecht. Pak dit rolletje strak in huishoudfolie en leg het minimaal een uurtje in de koelkast.
  7. Snij een plakje van deze basis marsepein voor bij de koffie.
  8. Of maak er decadente ouderwetse Tosca’s van door de plakjes door suiker te rollen en te kronen met een walnoot!

Marsepein recept tosca's

 

Leuke variaties met marsepein

Marsepein choco cranberry:

  • Voeg voor het kneden van de marsepein nog 2 theelepels cacaopoeder en een handje fijngesneden gedroogde cranberries toe.
  • Door deze ingredienten te gebruiken krijgt je marsepein een prachtige paarse kleur en een rijke smaak!

Marsepein koekkruiden:

  • Voeg voor het kneden van de marsepein nog 2 theelepels koekkruiden toe.
  • De kruidige geur van Kerstmis en de smaak van speculaas, deze variatie is zo lekker!

Zo kun je nog wel meer lekkere combinaties maken, specerijen en droge ingredienten kun je altijd toevoegen! Denk hierbij aan kokosrasp, pitten en zaden of superfoods zoals moerbeibessen. Maak het spannend en feestelijk. Ook is het leuk om je staafjes marsepein door gehakte noten of pitten te rollen, zo maak je een lekker knapperig korstje om de zachte binnenkant heen.

En onze favoriete variatie: salted date caramel marsepein

salted caramel marsepein recept

Ingredienten:

Werkwijze:

  1. Meng het amandelmeel en de dadelpasta in een ruime kom.
  2. Voeg wat water toe, echt druppels, om het een mooi deeg te laten worden.
  3. Kneed je salted caramel marsepein goed door tot een bal.
  4. Rol het uit, verpak strak in huishoudfolie en zet weer minimaal een uurtje in de koelkast.
  5. Heerlijk uit het vuistje maar ook leuk om mee te bakken!

 

Wij duiken snel de keuken in met een zakje amandelmeel! Wat een heerlijke verwenrecepten, marsepein geeft zo’n ouderwets feestelijk gevoel. We vinden het geweldig dat GoodMoodMama deze recepten met ons wilde delen, dankjewel Selena! Benieuwd naar haar recepten en prachtige foto’s? Kijk dan eens op haar blog GoodMoodMama of volg @goodmoodmama op Instragam, zo mis je nooit iets.

Een reactie op “Gastblog: marsepein en variaties van GoodMoodMama

  1. Pingback: Gezonde Marsepein » goodmoodmama

Geef een reactie