Herfstcake The Nuthouse Recept

Herfstcake met gedroogde abrikozen en pecans

Casper van der SpekNovember 17, 2018
Tijdens de herfst is het extra leuk om te bakken, je huis ruikt heerlijk en je hebt een lekker warm stuk cake bij je kop thee. Deze cake met gedroogde abrikozen en pecans is niet erg bewerkelijk, het beslag is snel klaar en dan schuif je hem zo in de oven. Perfect voor een regenachtige middag wanneer je lekker met een boek op de bank wil zitten. Via de linkjes in de ingredientenlijst kun je direct de abrikozen en noten kopen. Voor deze cake heb je in principe geen weegschaal nodig, het recept is in kopjes en hiervoor kun je Amerikaanse cups gebruiken of gewoon een koffiekopje. Het gaat om de verhouding, niet om de precieze hoeveelheden. De gezwavelde abrikozen verkopen wij sowieso per 250 gram dus zelfs die hoef je niet af te wegen! Snel aan de slag. Voor deze cake hebben we olie in plaats van boter gebruikt, dit geeft een lekker brood-achtige structuur waardoor de cake goed vult. In zoete recepten met olie kun je beter geen olijfolie gebruiken want dit geeft een muffe smaak, alle andere plantaardige oliesoorten zijn wel geschikt. Herfstcake Pecan Abricozen Nuthouse

Ingredienten

- 2 kopjes bloem - 1 kopje suiker - 1 theelepel bakpoeder - snuf zout - snuf kaneel - 1 kopje rauwe pecannoten - 1 kopje plantaardige olie - 3 grote eieren - 250 gram gezwavelde abrikozen, waarvan 50 gram apart.

Werkwijze

- Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Neem een bakblik en doe er bakpapier in, we hebben hier een vierkant bakblik genomen zodat het een mooie platte cake zou worden. Gebruik je een bakblik met cake-vorm, check dan tijdens het bakken goed met een sateprikker of de cake wel gaar is. - Doe de eieren, suiker en olie in een grote kom en klop het tot een mooi mengsel met een garde. - Hak de pecannoten en 200 gram van de abrikozen grof en doe dit in de kom. - Pak een andere kom en meng hier de bloem, suiker, bakpoeder, kaneel en zout in. Spatel dit voorzichtig door het mengsel in de grote kom. - Nu heb je een mooi beslag! Giet het beslag in je bakblik en verdeel het goed, het beslag is best dik. Gebruik de laatste abrikozen om de bovenkant te versieren. - Zet de cake in de oven. Check met een prikker na 45 minuten of de cake al gaar is, de bovenkant mag best een beetje bruin en crispy worden. Geniet ervan! Herfstcake The Nuthouse Recept