Mueslibolletjes met kwark.

mueslibollen kwark

Bolletjes van muesli, kwark en speltbloem

Ontbijt je al met muesli? Dan ben je natuurlijk al heel gezond bezig! Maar met muesli kun je zo veel meer dan het bekende kommetje met yoghurt. Bak bijvoorbeeld eens koekjes met muesli, dit is een goede manier om minder witte bloem te gebruiken in koek en cake. Ook geeft muesli een chunky structuur door de havervlokken, lekker vullend en zeer smaakvol! Door de koolhydraten en vezels is haver (de basis van muesli) altijd een goed begin van je dag, je lichaam verbrandt deze brandstof gedurende de hele ochtend. Los van koekjes en dergelijke traktaties, kun je ook muesli is brood verwerken. Om broodjes te maken die hoog zijn in voedingswaarde hebben we gekozen voor mueslibollen met kwark. Kwark is een goede bron van eiwitten en heel voedzaam. Het is een perfecte vuller van deeg in allerlei soorten brood. Daardoor is dit ideaal als je minder koolhydraten wilt eten.

Kortom, eet je graag brood maar wil je meer voedingswaarde? Pak je keukenmachine uit de kast en maak dit recept met onze The Nuthouse muesli. Heerlijke mueslibolletjes met minder koolhydraten en meer eiwitten. Ook heel leuk om met de kinderen te maken, zo kunnen ze makkelijk hun eigen ontbijt of tussendoortje zelf bakken.

muesli bollen

Betere ingredienten geven altijd een beter resultaat!

Voor deze broodjes heb je naast de kwark en muesli ook een beetje bloem nodig. Gelukkig heeft The Nuthouse sinds kort een mooi assortiment aan bloem en meel van een ambachtelijke molenaar. Maalderij De Gouden Engel gebruikt zo veel mogelijk lokale granen en alles is van biologische herkomst. In dit recept gaat een beetje van de biologische speltbloem om het deeg te binden. Spelt bevat meer gluten dan tarwe, dit zorgt ervoor dat je het deeg niet heel lang hoeft te kneden. Ook krijg je hierdoor mooi luchtige bolletjes. Perfect voor mueslibollen dus!

 

mueslibollen

Mueslibolletjes met kwark.

Ingredienten:

Werkwijze:

  1. Zet de oven op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Om het deeg te mengen kun je een keukenmachine gebruiken of een grote kom met spatel. Begin met de kwark en 2 eieren, mix dit goed door elkaar. Het laatste ei hou je apart.
  3. In een aparte kom voeg je de speltbloem, bakpoeder, kaneel, zout en muesli toe. Meng dit goed door elkaar en doe het bij je mengsel van kwark en ei. Vergeet niet een handje muesli te bewaren!
  4. Mix alles goed door, met de keukenmachine of spatel. Omdat het recept bakpoeder in plaats van gist gebruikt kun je je broodjes meteen gaan bakken.
  5. Maak met je handen of een ijsschep mooie kleine bolletjes deeg op de bakplaat.
  6. Scheid het laatste ei en gebruik alleen de dooier, klop deze even los met een vorkje en bestrijk de bolletjes hiermee. Doe dit niet te dik, je wil alleen een glanzend laagje op de mueslibollen, geen omelet. Strooi wat muesli op de bovenkanten van de bolletjes.
  7. Bak de broodjes in 20 minuten mooi bruin. Laat ze even afkoelen voordat je ze aansnijdt, hoe moeilijk ook. Lekker met abrikozenjam!

 

Geef een reactie