Vegan green goddess dressing van cashew en pistache.

rauwe cashewnoten kopen

Vegan green goddess dressing met rauwe noten en avocado.

Romig, groen en fris! Green goddess dressing bestaat al sinds de jaren 20 van de vorige eeuw. Het originele recept bevatte verse dragon en zelfs ansjovis. Tegenwoordig is het een dressing waarin avocado de hoofdrol speelt. Avocado’s zijn mateloos populair en met goed recht. De goede vetten die je ook in noten, vis en olijfolie vindt zitten namelijk ook in avocado’s. Door deze vruchten te gebruiken in een dressing krijg je een lekker romige structuur, samen met rauwe noten in een dressing lijkt het net alsof je een dressing op basis van mayonaise hebt. Maar dan zonder de vele “lege” calorieën! En als bonus is deze dressing vegan.

Met rauwe noten kun je namelijk heel makkelijk zuivelvervangers maken. Notenmelk is daar misschien wel de bekendste van. Maar van cashewnoten en amandelen kun je ook room maken, of zelfs vegan aioli! Klik op onderstaande foto om dit recept te bekijken.

amandel aioli

 

Een kom salade en nog veel meer.

Dressing hoeft niet altijd over de sla. Maak een iets dikkere dressing en gebruik dit als dip met rauwe groenten. Op een mooie schaal met selderij, wortels, reepjes paprika en radijsjes. Lekker fris bij de borrel! Ook kun je dressing zoals deze gebruiken om gegrilde of geroosterde groente mee aan te kleden. Zoals de wortelen in dit recept. Door avocado en pistachenoten te gebruiken krijgt de green goddess haar prachtige pastel groene kleur en dit combineert heel mooi met een regenboog aan groente. Toch een mooie bak sla? Zorg voor een goede balans qua smaken. Wanneer je een romige dressing zoals deze gebruikt, mag de salade best wat fris zure of bittere smaken bevatten. Zoals radicchio, tomaten of zelfs appel!

Om rauwe noten tot een romige dressing te malen is een goede blender een vereiste. Überhaupt is een sterke blender een goede investering, denk verder dan smoothies. Notenmelk, marinades, spice rubs voor de bbq, koude soepen, er kan echt vanalles in.

Green goddess dressing van cashew en pistache

Ingredienten:

cashew room maken

Werkwijze:

  1. Pak een kommetje en doe hier de cashews en de helft van de pistachenoten in, overgiet dit met warm water en laat een kwartiertje staan.
  2. Giet hierna de noten af en schud ze even droog. Doe de gewelde noten nu in de blender.
  3. Laat de blender draaien tot de noten grof gehakt zijn, voeg nu een beetje koud water toe.
  4. Blijf water toevoegen en de blender laten lopen tot je een mooie romige massa hebt.
  5. Trek het blad van de peterselie en doe het in de blender, even mixen tot het mooi in je dressing zit.
  6. Snij de avocado doormidden, verwijder de pit en schep met een lepel het vruchtvlees er uit. Ook dit gaat in de blender!
  7. Proef nu je dressing en voeg naar smaak peper en zout toe.
  8. Als allerlaatste knijp je een halve citroen uit boven de blender en voeg je wat druppels olijfolie toe.
  9. Wil je een dunne dressing? Dan kun je altijd nog wat water toevoegen nu.
  10. Door de avocado blijft vegan green goddess dressing niet lang zo goddelijk groen, gebruik het dus zo snel mogelijk. Een halve dag in de koelkast is geen probleem.

 

 

 

 

 

Geef een reactie