Vegan kaasfondue

Vegan Kaasfondue The Nuthouse

Vegan kaasfondue van romige cashewnoten

Kaas en eieren zijn belangrijke argumenten voor mensen die niet permanent willen overstappen naar een vegan lifestyle. En begrijpelijk, vooral kaas heb je natuurlijk in veel verschillende soorten en smaken. Gelukkig worden we allemaal steeds beter in het uitvinden van vervangers! Zo kun je veel producten die tradtioneel met zuivel worden gemaakt tegenwoordig in allerlei plantaardige soorten vinden. Bij The Nuthouse zien we de trend om zuivelvervangers te maken van noten met veel interesse ontwikkelen. Zo hebben we al recepten voor romige cashewsaus, notenmelk en vegan kaasjes voor je gepubliceert. Nu een lekker recept voor een winters gerecht bij uitstek, een pannetje kaasfondue! Wederom op basis van noten, het hoofdingredient van de fondue is namelijk cashewnoten.

Om de romige, fijne structuur van kaasfondue te krijgen is het belangrijk dat je de cashewnoten weekt van tevoren. Zet ze minstens 2 uur voordat je begint in het water, een nachtje bijvoorbeeld mag ook. Na het weken spoel je de cashews af en laat je ze goed uitlekken. Voor dit soort recepten gebruik je altijd rauwe noten! Je kunt in onze webshop alle noten ook rauw online kopen.

Ingredienten

– 250 gram geweekte rauwe cashewnoten

– 30 gram edelgistvlokken (biowinkel of grote supermarkt)

– 250 ml ongezoete plantaardige melk

– 1/2 teentje knoflook

– snufje zout

– stokbrood

– groente om te dippen zoals radijsjes

Vegan Cashewfondue The Nuthouse Recept

Werkwijze

– Laat de geweekte cashewnoten goed uitlekken en doe ze dan samen met het halve knoflookteentje in de keukenmachine. Laat draaien tot alles grof is.

– Voeg nu de edelgistvlokken en het zout toe.

– Laat de keukenmachine draaien en giet voorzichtig de melk er in. De snelheid mag steeds een standje omhoog, net zo lang tot je een mooie gladde massa hebt.

– Proef nu even, als je wil kun je nog knoflook, edelgist of kruiden toevoegen. Ook kun je nog melk toevoegen als je de fondue iets dunner wil.

– Mengsel naar wens? Dan giet je het in een pannetje en laat je het voorzichtig opwarmen. Niet te hoog vuur en blijf goed roeren, eigenlijk net als met traditionele kaasfondue.

– Snij ondertussen het brood en de groente. Radijsjes zijn lekker fris en scherp bij fondue maar je kunt ook tomaatjes, champignons, stukjes komkommer of roosjes broccoli gebruiken.

– Zet de cashewfondue op een warmhoudplaatje en genieten maar!

Vegan Kaasfondue The Nuthouse

Geef een reactie