Geen producten (0)
Geen producten (0)
1 2
 

Gomasio by Alain Caron

€ 2,95 (inclusief btw 6%)
Omschrijving
Gomasio

 is een smaakmaker die oorspronkelijk afkomstig is uit de Japanse keuken. De naam komt ook uit het Japans: Goma (ごま) betekent 'sesamzaad' en shio (塩) betekent 'keukenzout'.

Gomasio wordt gemaakt van geelbruin sesamzaad dat licht geroosterd en vervolgens in een vijzel licht gemalen wordt, en 7% zeezout. 

Gomasio wordt veel gebruikt in de macrobiotische keuken, als vervanger voor zout. Maar inmiddels heeft het ook in veel andere keukens intree gedaan.

Gomasio kan worden gebruikt in salades, soepen, groente- en graangerechten en als broodbeleg. Bij warme maaltijden wordt het niet meegekookt maar vlak voor het opdienen eroverheen gestrooid.

Gomasio is een goede voedingsbron van calcium.

Wij maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren, om het verkeer op de website te analyseren, om de website naar behoren te laten werken en voor de koppeling met social media. Door op Ja te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring.

Facebook Pinterest