Cake van pistache en walnoten

Cake van pistache en walnoten The Nuthouse

Cake van pistache en walnoten

Voor gebak gebruik je altijd rauwe noten, zo hebben we voor deze cake ook rauwe pistachio’s genomen. Walnoten zijn sowieso altijd rauw!

Ingredienten

– 250 gram rauwe pistachenoten, verdeeld in 200 en 50 gram

– 75 gram walnootstukjes

– 1 citroen

– 4 eieren

– 200 gram bloem

– 130 gram suiker

– 1 zakje bakpoeder

– 100 gram poedersuiker

Cake van pistache en walnoten Recept Nuthouse

Werkwijze

– Verwarm je oven voor op 180 graden Celsius.

– Neem een ruime kom en doe hier de suiker en de eieren in. Klop dit goed door tot je een luchtig mengsel hebt.

– Meng de bloem en het bakpoeder hier doorheen, roer goed door. Rasp voorzichtig de citroen boven het mengsel, snij hem daarna doormidden en pers het sap ook in de kom. Even lekker mengen!

– Pak 200 gram van de pistache en alle walnoten en sla of hak dit fijn, dit gaat ook door je beslag. De overige pistachenoten hou je apart om de cake straks te versieren.

– Vet een springvorm of cakeblik goed in of bekleed met bakpapier. Stort je beslag er in, schuif in de oven en laat 40 minuten bakken.

– Wanneer de cake klaar is moet hij helemaal afkoelen voordat je het glazuur er op kunt doen, anders stolt het niet. Tip: als je de cake op een rekje zet zodat er ook lucht onderdoor kan koelt hij sneller af.

– Is de cake goed koel? Meng dan de poedersuiker met een eetlepel water en roer goed door tot je glazuur zonder brokjes hebt. Hak de pistachio’s grof. Giet het glazuur voorzichtig over de cake. Laat het een paar minuutjes stollen voordat je de resterende pistachenoten er overheen strooit. Aanvallen!

Cake van pistache en walnoten The Nuthouse

Geef een reactie