Energy bars The Nuthouse Recept

Energy bars met abrikozen en pompoenpitten

Casper van der SpekNovember 18, 2018
Muesli-repen, proteine-repen, energy bars, de supermarkten liggen er vol mee. Ze beloven wonderen en pretenderen gezond te zijn. Maar als je naar de ingredienten gaat kijken zit er vaak een flinke hoeveelheid suiker of andere zoetstof in! Inmiddels is het algemeen bekend dat het niet gezond is om te veel toegevoegde suikers te eten, maar als je een druk leven hebt en veel sport zijn die repen toch wel heel lekker makkelijk. Geen paniek! Want we hebben recepten voor gezonde repen voor je ontwikkeld. Met goede ingredienten zoals noten en pitten, en gezoet op natuurlijke wijze met bijvoorbeeld gedroogd fruit. Sommige repen hoeven alleen op te stijven in de koelkast, andere bak je even af in de oven. Deze mooie repen vallen in de laatste categorie. De walnoten en pompoenpitten zorgen dat je goede vetten, eiwitten en magnesium binnenkrijgt. Door gedroogde abrikozen te gebruiken heb je toch een gezonde zoete snack en ze zitten vol met nuttige voedingsstoffen zoals vezels en ijzer. In dit recept zijn het ongezwavelde abrikozen, dat wil zeggen dat ze niet behandeld zijn met sulfiet, hierdoor zijn ze donkerbruin tot diep oranje van kleur en de smaak is wat zoeter dan de helder oranje, gezwavelde abrikozen. Om de repen te binden zit er onder andere tahin in, deze pasta gemaakt van sesamzaadjes bevat ook veel eiwitten en vezels. Prima tussendoortje voor of na het sporten dus! Recepten Energy bars The Nuthouse

Ingredienten

- 25 gram kokosrasp - 30 gram pompoenpitten - 3 eetlepels tahin - 50 gram havermout - 50 gram walnoten kwartjes - 100 gram ongezwavelde abrikozen - 2 eetlepels kokosolie

Werkwijze

- Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Bekleed een bakplaat met een velletje bakpapier. - Pulse de abrikozen en de walnoten even in de keukenmachine tot het grove stukjes zijn. Geen keukenmachine? Je kunt het ook even met een mes grof hakken. - Doe de stukjes in een grote kom en meng de havermout, tahin, kokosolie, kokosrasp en pompoenpitten erbij. Kneed alles lekker tot je een deegje hebt, het mag nog best een beetje brokkelig zijn. - Vorm met je handen een plak van het deeg op de bakplaat. Zorg dat de plak aan de randjes even dik is als middenin. - Neem nu een mes en snij voorzichtig repen. Vervolgens gebruik je de zijkant van het mes om de bars een beetje uit elkaar te schuiven zodat ze niet meer tegen elkaar aan liggen en misschien vastplakken. - Bak je bars 15 minuten in de oven. Laat ze helemaal afkoelen voordat je ze opbergt! - Tip: snij nog een paar gedroogde abrikozen in reepjes en versier je bars hiermee. Je kunt ze nog 2 weken bewaren in een afgesloten trommeltje. Energy bars The Nuthouse Recept