Fluffy pancakes met lijnzaad (Vegan)

Fluffy pancakes met lijnzaad Nuthouse

Als je plantaardig eet heb je tegenwoordig gelukkig veel opties om vlees, zuivel en andere dierlijke producten te vervangen. Maar als je graag zoete dingen zoals cake of pannenkoeken maakt merk je al snel dat het soms lastig is om recepten zonder ei te maken. De natuur heeft er iets op bedacht! Wanneer je gemalen lijnzaad met een beetje warm water mengt en aan een beslag of deeg toevoegt zorgt het voor de elastische binding die je anders van ei zou hebben. Dit recept voor fluffy pancakes maakt hier dankbaar gebruik van, je levert niks in qua smaak en luchtigheid. Om echt meel van je lijnzaad te maken gooi je het even in de blender. Pak je beslagkom en bakken maar!

Ingredienten

– eetlepel fijngemalen lijnzaad met 2 eetlepels warm water

– 2 eetlepels olie (plantaardig) plus wat om te bakken

– snufje kaneel

– snufje zout

– 250 gram bloem

– 250 ml melk (plantaardig)

– 2 eetlepels baking soda

– maple syrup of stroop om te serveren, fruit, jam en poedersuiker doen het ook goed

Fluffy pancakes Vegan The Nuthouse Recept

Werkwijze

– Meng eerst alle droge ingredienten goed in de beslagkom. Voeg dan langzaam roerend de olie, melk en het lijnzaadpapje toe.

– Laat het beslag even 15 minuten staan zodat de baking soda en het lijnzaad hun werk kunnen doen. Het beslag is lekker dik maar dit is ook de bedoeling!

– Pak een koekenpan met een mooie dikke bodem en laat deze warm worden. Druppel de olie er in en giet met een grote lepel beslag in rondjes in de pan. Vanwege de dikte is het belangrijk dat je de zijkantjes in de gaten houdt, hier zie je ze gaar worden. Een beetje bruin aan de buitenkant mag best! De binnenkant is namelijk heerlijk fluffy zacht.

– Serveer de pancakes in een stapel met lekker veel maple syrup.

Fluffy pancakes met lijnzaad Nuthouse

Geef een reactie