Pastasaus van cashewnoten The Nuthouse Recept

Pastasaus van cashewnoten (Vegan, Lactosevrij, Paleo)

Casper van der SpekOctober 27, 2018
Steeds meer mensen kiezen ervoor om vegetarisch of zelfs vegan te eten. Uit persoonlijke overtuiging, voor hun gezondheid of vanwege het milieu. Als je zo min mogelijk dierlijke producten wilt eten moet je op zoek naar vervanging van onder andere zuivel. Eerder hadden we al een recept van notenmelk voor je en zelfs een recept om vegan kaasjes volledig van noten te maken. Nu hebben we een recept voor je om "kaassaus" te maken van cashews! Want wat is er nou lekkerder dan een bord pasta in romige saus met lekker veel kaas? Nou, voor vegans of lactose-intolerante mensen is dat een bord pasta met een romige saus die toevallig wel 100% plantaardig is. Kijk je mee?

Pastasaus van cashewnoten

Voor 4 personen.

Ingredienten

- 250 gram RAUWE cashewnoten - 300 gram cherrytomaatjes - 3 teentjes knoflook - verse basilicum - 400 gram pasta (we hebben zwarte tagliatelle gebruikt omdat het zo mooi kleurt met de saus) - 5 eetlepels olijfolie - zout

Benodigdheden

- zware blender

Werkwijze

- Zet de cashews onder water en laat 2 - 4 uur wellen. - Snij de knoflook fijn en halveer de tomaatjes in de lengte. Zet vast een pan water op voor de pasta. Pak een koekenpan, doe er wat olie in en fruit de knoflook hier in, bak de tomaatjes ook even mee op hoog vuur. Zodra de knoflook ruikt en de tomaatjes iets zacht worden is dit klaar. Haal de pan van het vuur en zet even weg, hier ga je straks de pasta en saus aan toevoegen om alles te mengen. - Haal de blender tevoorschijn. Giet de cashews af, spoel ze even en doe ze in de blender met een laagje water en een snuf zout. Laat de blender goed draaien en voeg rustig aan de olijfolie toe tot je een gladde massa hebt, zonder stukjes. Dit is je saus! - Kookt je pastawater al? Doe de pasta in de pan en kook volgens de aanwijzingen op het pak. Snij ondertussen de basilicum fijn en bewaar wat blaadjes als garnering. - Zodra de pasta klaar is giet je deze af en vervolgens gooi je het in de pan met tomaatjes en knoflook, giet de saus eroverheen en strooi de basilicum erbij. Alles even goed doorroeren, mooi presenteren op bordjes et voila, aan tafel! Pastasaus van cashewnoten The Nuthouse Recept